Videotheek

Videotheek op staat:

Tegenwoordig is netflixen super populair, zoek je serie of film on demand, kijken wanneer je wil. Wij van lachopstraat vinden dit weinig romantisch en daarnaast is het streamen van HD bestanden erg milieu onvriendelijk. Het opslaan van deze grote bestanden op servers en tevens het streamen van deze video’s kost veel energie. De exacte berekeningen lopen nogal uiteen, ook zijn de streaming diensten niet heel happig op vrijgeven van de cijfers.

Bij lachopstraat vinden we het jammer dat de videotheek uit het straatbeeld is verdwenen. Het had een romantische kant dat je op de fiets naar de stad of dorp ging en bij je favoriete videotheek je film uitzoekt die samen wil gaan kijken. Na een leuke film te hebben uitgezocht,  terug te fietsen naar huis en dan te verheugen op je film. Nog even iets lekkers halen en dan samen op de bank de film te kijken. Er zat een nadeel aan dat wanneer je de film te laat terugbracht een boete moest betalen.

Nu de videotheek is uitgestorven gaan we naar de kringloopwinkel. Hier hebben ze tegenwoordig een hele brede keuze uit films. Oude films, dat wel, maar daar zitten ook hele mooie tussen. Het is leuk om even te neuzen en te kijken of er weer wat nieuws is. Daarnaast kun je de oude daar weer inleveren. De prijzen zijn rond de 50 cent of een euro.