recyclen

Recyclen:

Toen wij dit huis kochten stond er een grote carport bij en waren er de nodige schuttingen, de vorige bewoner waren aardig gericht op hun privacy.

De plek moest vriendelijker en meer open worden, de carport was het één de eerst dingen die we wilden afbreken. Dit hebben we met beleid gedaan zodat het hout we konden hergebruiken. Ook hebben we een aantal ramen in het logeerhuis laten vergroten. De oude ramen met kozijnen hebben we gebruikt voor de nieuwe schuur. Ook hebben we de oude deuren van schuurtje op het terrein wat we hebben afgebroken ook een nieuwe plek kunnen geven.

We hebben het hout (Palen en planken) van de carport en het EPDM hergebruikt voor een uitbouw van onze werkschuur. Daarnaast hebben we nog een nieuwe fietsenhok gebouwd van de schuttingen en oude golfplaten. Wat daarna nog over was hebben we gebruikt voor een composttoilet en wasplek in ons bosje. Voor dit boshuisje hebben we nog een tuinhuisje ergens afgebroken en het hout gebruikt voor de muren. We hebben nog een beetje hout moeten kopen maar het is een fijn gevoel om het meeste te hebben gerecycled.  Nu kunnen we met dit gebouwtje de ontlasting hergebruiken ;-). Verder is het voor ons een mooie leerruimte voor de lessen van het composttoilet. Zo willen we er ook één in ons huis bouwen en leren we nu wat we kunnen verbeteren. Ook de wasbak en de wc bril hebben we nog een keer kunnen gebruiken. De rest hebben we op marktplaats gekocht.

Dit was de oude duiventil die bij ons op het land stond, deze hebben we afgebroken en veel spullen op marktplaats gezet en is allemaal opgehaald. De oude ramen, de plastic schrootjes aan de buitenkant. De rest was in slechte staat en hebben we afgevoerd. Wel hebben een deel  van de tegels binnen kunnen hergebruiken voor het boshuisje. Ook het fundament hebben we voor een derde laten liggen en gebruikt om ons boshuisje op te zetten.

Ook hebben we in het logeerhuis van twee slaapkamers een woonkeuken gemaakt. De oude oude keuken hebben we gratis opgehaald uit een knechtenhuis van een herenboederij. Echt houten kastjes, geen mdf en dat konden we als basis gebruiken voor de keuken. Met hout wat we nog hadden hebben we een ombouw voor een koelkast gemaakt en een tussenkastje. Alleen het keukenblad en de lelijke afzuiging hebben we nieuw gekocht. De afzuiger hebben we gekocht omdat deze vrij stil is. Een leuk detail van de mozaiekjes is dat twee daarvan gemaakt zijn door onze exen.