Openbaar Vervoer

Maak treinreizen voor jezelf makkelijker


Committent: maak met jezelf een afspraak:

“Ik wil milieuvriendelijker mezelf vervoeren. De keuze die ik kan maken is: ik reis met de auto maar dan 90 km per uur. Of ik neem de trein.”

Wanneer je dit met jezelf afspreekt zullen er een aantal dingen gebeuren. Door 90 km per uur te rijden (zie de clubvan90), ga je een heel stuk zuiniger rijden dan wanneer je 100 of 130 kmh rijdt. Je brandstofverbruik zal 10 tot 40 procent dalen. Daarnaast zal ook je reistijd met 30 procent toenemen. Maar het belangrijkste van alles is dat autorijden een stuk minder leuk wordt, vooral op de snelweg. Continu op de rechterbaan rijden is doodsaai en vermoeiend.

De keuze voor het nemen van de trein wordt daardoor makkelijker gemaakt. Verder loopt het reistijdverschil tussen auto en trein heel ver terug doordat het rijden met 90 kmh langer duurt. Daarbij is treinreizen zelf veel ontspannender, je kunt een boek lezen of zelfs slapen.

We willen ook de tip geven van de voordelige NS abonnementen.
Zo reizen wij beiden met een Dal vrij abonnement.  Dit abonnement kost € 120 per maand waarna je in de daluren gratis mag reizen.

Het is een flex-abonnement dat betekent dat je hem elke maand kan aanpassen. Dit is handig als je weet dat je de maand erop weinig dan wel meer gaat reizen.


Daarnaast zijn er nog meer verschillende relatief goedkope abonnementen deze kunt vinden op de website van NS.
Ook kun je voor een dag met een goedkoop kaartje reizen. Hiervoor kun je op de volgende sites kijken:
NS site
treinreiziger.nl

Op deze manier hebben wij de autokilometers tot een minimum beperkt. En ja, een van ons is zelfstandige en werkt door het hele land. Het kan dus!