Maak dingen zelf

Maak dingen zelf

Zo zijn er tal van recepten die makkelijk te maken zijn en die zowel een fractie van de winkelvariant kosten als veel minder tot geen afval opleveren.

Deodorant
Verwarm au-bain-marie een pot kokosvet.
Meng 6 eetlepels kokosvet met 4 eetlepels maizena en 4 eetlepels baking soda tot een papje. Doe dit in een potje en je hebt de beste deodorant ooit!

Afwasmiddel
Oke, het schuimt niet, maar werken doet het wel. 150 gram soda en 6 eetlepels baking soda oplossen in 1 liter water.

Wasmiddel
Rasp 20 gram zeep (als het kan zonder dierlijk vet en palmolie, je kan heel goed wat kleine restjes gebruiken) op in 1 liter water.
Je kan er ook nog 20 gram soda bij doen, maar dat kan wasgoed wat laten bleken.

Portemonnee van een drankpak

Het is heel makkelijk en simpel om een van een drankpak een portemonnee te maken ze gaan ongeveer een halfjaar mee. In dit filmpje zie je hoe je deze kunt maken.

Vogelhuisje van oude pannen:

Heb je oude pannen, heb je steeds vaker omdat de overstap naar inductie koken zorgt dat je oude pannen niet meer functioneren, maak er een vogelhuisje van. Maak een gat in de deksel, of maak ter grote van de deksel een houten plaat en maak daar een gat in. Wij maken nog een vlakke bodem in de pan door middel van een plankje zodat er een een rechte vloer zodat de vogel zich prettiger voelt en een goed nestje kan bouwen. De deksel hebben we vastgezet door twee gaatjes aan de zijkanten van de pan te boren en daar een zelftapper in te draaien. De houten plaat hebben we vastgezet door twee houtjes aan de binnenkant te maken, vastgezet met schroeven aan de buitenkant. In het houtje boor je een gaatje en daar sla je een moertje in. Dan kun je aan de voorkan netjes twee boutjes plaatsen.